Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

 

  • The Balancing Act of innovation, Philippe Silberzahn en Walter Van Dyck, Vlerick on Innovation, Lannoo Campus, 2010
  • De intermediair verbindt de kunstenaar en de organisatie, Julie Vandenbroucke, 2012, BAM
  • art-e-conomy - theoretical reader, Marko Stamenkovic, 2007, Serbia Beograd


• The Balancing Act of innovation, Philippe Silberzahn en Walter Van Dyck.

Het boek opent met een 1ste hoofdstuk over Arteconomy als praktijkvoorbeeld voor het inzetten van kunst en kunstenaars voor innovatie. Arteconomy: Stimulating creativity and innovation through art is geschreven door Prof. Dr. Herman Van den Broeck en Eva Cools. Het boek maakt deel uit van de reeks Vlerick on Innovation en is uitgegeven bij LannooCampus 2010.

 

• De intermediair verbindt de kunstenaar en de organisatie, Julie  Vandenbroucke, 2012.

Deze publicatie werd geschreven in opdracht van en gepubliceerd door BAM, Steunpunt voor Beeldende, Audiovisuele en Mediakunst, het huidige Kunstenpunt.
De intermediair heeft een belangrijke rol in het creëren van de markt, in het actief leggen van verbindingen tussen kunstenaars en organisaties en die beiden ondersteunen. Intermediairs moeten goed op de hoogte zijn van maatschappelijke veranderingen. Ze moeten blijven communiceren wat artistieke interventies zijn en wat hun waarde kan zijn voor organisaties, kunstenaars en de maatschappij.
 

art-e-conomy - theoretical reader, Marko Stamenkovic, 2007, Serbia Beograd

'Why is it important to think about economy in relation to art? Why is it important to think about the transitional economy in relation to the (post-) socialist (eastern) European art? Is it possible to offer an alternative for the one-sided, neo-liberal discourse in the world of economics and in the media, through analyses of economic mechanisms in the contemporary art projects and art works?