Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

© Jonathan Levy 

  • Interdisciplinair colloquium: Markteconomie & kunst, Universiteit Antwerpen, 2006
  • Leerstoel Karel Geirlandt symposium Universiteit Gent: Behind or Beside You. Dynamische processen in de coulissen van de hedendaagse kunstschepping, 2007
  • Interview door Harry Starren, directeur De Baak Management Centrum Vno-ncw, tijdens hun Special Event over het project De Wandeling bij Concordia Textiles in het Nederlandse managementcentrum Driebergen, 2008
  • Lezing over Bourdieu, socioloog L. Vanmarcke, bedrijf &Compagnie,Gent, 2008
  • Rondetafelgesprek : Commitment, filosoof Fr. Vande Veire , Nucleo Gent, 2008
  • Gastcolleges, jurylid en deelname aan stuurgroepen

 

1. Interdisciplinair colloquium: Markteconomie & kunst. Universiteit Antwerpen, 2006

Arteconomy werd uitgenodigd door de Universiteit Antwerpen om een lezing te geven in het kader van het Interdisciplinair colloquium ‘Markteconomie & kunst’: Arteconomy verbindt, transformeert en diversifiëert.

Een neerslag van deze lezing werd in verkorte versie gepubliceerd in H ART magazine van 15 februari 2007, onder de titel 'Arteconomy in staat van verbinding', door Charlotte Bonduel.

 

2. Leerstoel Karel Geirlandt symposium Universiteit Gent: Behind or Beside You. Dynamische processen in de coulissen van de hedendaagse kunstschepping, 2007

Arteconomy verbindt en ontwikkelt creatieve processen. Toelichting van vier projecten binnen Arteconomy. De ondernemer Stefaan Vande Meulebroucke gaf toelichting over het project Domotic Lab in zijn bedrijf.

De tekst werd gepubliceerd in de LKG-reeks uitgegeven door Academia Press.


3. Interview door Harry Starren, directeur De Baak Nederlandse Management Centrum Vno-ncw, Driebergen 2008

De ondernemer Patrick Tuytens en de kunstenaar Michaël Aerts spraken er over hun project De Wandeling in het bedrijf Concordia Textiles die via het kunstproject de flexibiliteit van zijn medewerkers wou stimuleren en hen meer toekomstgericht te leren denken om in te spelen op de veranderlijke markt. Het einddoel moest vooral een persoonlijke verrijking zijn, veeleer dan een concreet statement of kunstwerk.


4. Rondetafelgesprek: Commitment’ Frank Vande Veire , Nucleo Gent, 2008

Gesprek tussen Frank Vande Veire en de kunstenaars geëngageerd in de projecten van Arteconomy over Commitment tussen de kunstenaar en de economie. Het vertrekpunt voor dit rondetafelgesprek was de betekenis van commitment doorheen de geschiedenis en wat het op vandaag betekent voor de kunstenaars en de bedrijven in onze projecten.


5.Lezing over Bourdieu, socioloog L. Vanmarcke, bedrijf &Compagnie, Gent, 2008

Pierre Bourdieu (1930-2002), gerenomeerde Franse cultuursocioloog en een van de grootheden in zijn werkveld, geeft zijn visie op geld en kunst. Het symbolisch en economisch kapitaal en andere markante begrippen die de verbindingen duiden tussen kunst en economie zijn belangrijke inhouden geworden. Wat is de betekenis van P. Bourdieu op vandaag ?

Inleiding gevolgd door discussie
De kunstenaars zijn erin geslaagd ten opzichte van hun publiek een betrekkelijk grote mate van autonomie te veroveren. Daardoor heeft zich in sommige gevallen een kunst voor de kunstwereld ontwikkeld, die is gebaseerd op interne afspraken binnen de kunstenwereld zelf en op vragen die in de eerste plaats uit de sfeer van de kunstbeoefening voortkomen. Het begrijpen van die eigen taal van de kunstwereld draagt bij tot het creëren van een selecte groep van mensen die die kunst begrijpen t.o.v. een meerderheid die niet meer kunnen volgen. In het eerste deel van de lezing werd het werk van Bourdieu belicht en in het tweede deel de tegenstanders ervan, nl. Latour en Heinich.

 

6. Gastcolleges, jury lid bij eindejaar presentaties en deelname stuurgroep ivm studies in de academische wereld

o.a. bij Vives Kortrijk, Luca Gent en Brussel, Howest Kortrijk en Brugge, Kask Gent, La Cambre Brussel.