Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

"As an employer, I am sure we only utilize 10% of our employee’s talents. In this project, I have seen what the other 90% can do."

Bart van der Herten, Corporate Risk&Safety Manager, MIVB

"Ik sta versteld wat mijn concept, kunst in actie, bij de medewerkers van de MIVB teweegbrengt."

Steve Schepens, kunstenaar

 

© MIVB/STIB

De Safety Manager MIVB, enkele teamleden en de kunstenaar schetsen in bovenstaande video een beeld van het proces tijdens de realisatie van BLACK BOX. Frans en Nederlands gesproken en ondertiteld.

 

Impact project

Safety is onze zaak, de zaak van ons allen. Dit project verhoogde zowel het individueel als het collectief bewustzijn bij de deelnemers ten aanzien van hun rol in de safety van de klant. Verder ontdekten ze hoe een procesmatige bottom-up aanpak werkt waarbij intuïtie, het hart en het gevoel een belangrijke rol spelen. Het proces leidde tot sterke resultaten op het vlak van talentenontwikkeling, zelfmanagement, leiderschap, creativiteit, teamvorming, motivatie ten aanzien van hun job en loyaliteit voor hun werkgever.

 

Wie en wat ?

In het kader van de veiligheidscultuur bij de MIVB, Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer Brussel, werkte een team van MIVB-medewerkers van januari 2013 tot begin mei 2013 samen met kunstenaar Steve Schepens  aan kunstwerken die de transportveiligheid (safety) voorstellen. Het doel was om safety op een symbolische manier voor te stellen en de maturiteit en de actuele benadering van de veiligheidscultuur bij het personeel van de business units Bus, Tram en Metro te verhogen. De MIVB gaat ervan uit dat elementen als gedrag en bewustzijn in belangrijke mate worden gestuurd door onbewuste drijfveren.
Black Box bestaat uit 14 werken gemaakt uit afvalmaterialen die werden gevonden in de diverse ateliers van de MIVB en verwijst naar de zwarte dozen waar gegevens van voertuigen worden in opgeslagen.

Black Box werd op de verschillende afdelingen binnen de MIVB geëxposeerd.

 

Arteconomy trad op als bemiddelaar tussen de kunstenaar en het bedrijf en als procescoach van het project.