Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

© Gelotology © Overtoon

CICI, Call voor Innovatie met Creatieve Industriën I II 2014, 2015, 2016, wil bedrijven, kennisinstellingen en creatieven op een innovatieve manier laten samen werken.

Door anderen bij de innovatieve uitdagingen te betrekken komt men tot nieuwe ideeën en invalshoeken. Zo kunnen technologie en wetenschap bijvoorbeeld een positieve impact hebben op innovaties in de creatieve industrieën. Omgekeerd zijn creatieve industrieën uit zichzelf erg innoverend. Zij kunnen ook leiden tot doorbraken in de wetenschap, in het bedrijfsleven of in onze samenleving.

De Vlaamse overheid wil deze kruisbestuivingen tussen de creatieven/kunstenaars, wetenschappers en/of ondernemers aanmoedigen. Het CICI-programma moet toelaten een aantal inspirerende samenwerkingsverbanden op te bouwen waarbij de brug wordt gemaakt tussen creatieve industrieën en andere sectoren. 

 

2 van de 8 begeleide projecten door Arteconomy:

1. Foto links:

 

 

In de zorgverlening wordt handhygiëne beschouwd als de meest doeltreffende maatregel ter preventie van infecties. Maar de sensibiliseringsacties die tot op vandaag plaatsvinden missen vaak hun effect. Gelotology, KU Leuven en zorgverstrekker Emmaüs ontwikkelden daarom het Bacterievretertje, een leuke manier om kinderen te stimuleren hun handen te wassen na elk toiletbezoek.

2. Foto rechts: project Heliofoon

Heliofoon, een installatie die de energie van de zon omzet in geluid, zonder elektronische versterking. Heliofoon is het resultaat van een onderzoek in samenwerking met KU Leuven, Laboratorium voor Akoestiek en Thermische Fysica, ondersteund door een IWT CICI-beurs.

 

Arteconomy werd als procesbegeleider geselecteerd in de eerste call en nam ook deel aan het debat op het lanceringsevent.

Het partnership Arteconomy - Baltan Laboratories werd geselecteerd als procesbegeleider in CICI II.