Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

 

"Veranderen is een oefening in loslaten en daar zijn managers zelden goed in."

Eva Cools, Vlerick Business School Gent Leuven in HR Magazine

 

© Trend Wolves

Opdracht

De bedrijfsleider van Bel&Bo, het vroegere Promo Fashion, wou evolueren naar een bedrijfscultuur waarin de medewerkers meer participeren en initiatief nemen. De bedrijfsleider streefde naar een frisse kijk op mode door een leerproces naar meer openheid en begrip voor verschillende percepties op gang te brengen.

 

medewerkers van Bel&Bo maken de Draak van Deerlijkmedewerkers van Bel&Bo maken de Draak van Deerlijksamen tafelen behoort bij het project van Bel &Bo

 

Productie en impact

Een groep medewerkers maakte samen met kunstenaar Els Opsomer een creatie met bedrijfsproducten. De kunstenaar en de creatie van de draak fungeren als interactiemiddel om een nieuw denkpatroon over de mens en de maatschappij op gang te brengen, wat dan weer leidt tot zelfontplooiing en verrijking van de werknemers.

Terwijl de kunstenaar de draak eerder als idee, als symbool vooropstelde, zagen de medewerkers het als een product. Ze hebben dan ook een echte draak gecreëerd met stoffen, kledingstukken en andere bedrijfsproducten. Dit proces heeft bij de medewerkers het besef van de waarde van participatie en eigen inbreng doen groeien. 
De draak staat in de inkomhal van het indrukwekkende bedrijfsgebouw waar hedendaagse kunst een prominente plaats inneemt.

Persartikel:

Bij Promofashion zorgt kunst voor een goede bedrijfssfeer, Krant van west-Vlaanderen.

Arteconomy trad op als bemiddelaar tussen de kunstenaar en het bedrijf en als procescoach van het project.