Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

 

"Een kunstwerk zie je in je bedrijf , een kunstproject voel je in je bedrijf"

Manu Tuytens, ondernemer

"Het creëren van de groepsdynamiek was een kunstwerk op zich, maar dan een kunstwerk dat niet materieel is."

Kunstenaar Michaël Aerts

 

© De Baak

 

Video: Michaël Aerts, Patric Tuytens en Julie Vandenbroucke worden geïnterviewd door Harry Starren, directeur van het Nederlandse De Baak Management Centrum in Driebergen.

 

Opdracht

Het textielbedrijf Concordia Textiles NV wou via het kunstproject de flexibiliteit van zijn medewerkers stimuleren, hen meer toekomstgericht leren denken om in te spelen op de veranderende markt. Het einddoel moest vooral een persoonlijke verrijking zijn, veeleer dan een concreet statement of kunstwerk.

 

Michaël Aerts presenteert project Concordia Textilestekeningen project Concordia TextilesMichaël Aerts presenteert het project De Wandeling

 

Productie en impact

"Stimuleren van een mentaliteitsverandering is een cyclus van rust, onrust en verandering." deelnemers kunst project.

Beeldend kunstenaar Michaël Aerts nam een groep medewerkers van het bedrijf mee tijdens De Wandeling: een mentale en fysieke tocht doorheen zijn creatief proces. Ze verkenden op die manier hun eigen werkplek en andere virtuele creatieplekken. Ze ontmoetten elkaar gedurende een tiental sessies gespreid over een jaar.
Het participeren in een creatief proces gaf een sterke stimulans aan het creatieve denken en ze beseften dat de notie tijd een andere invulling heeft bij creatie. Dit project bevorderde het vertrouwen, openheid, de onderlinge communicatie en de teamspirit. Het scherpte de ondernemerszin, het zelfstandig werken en het ‘durven  handelen’ aan. De ondernemers Manu en Patrick Tuytens willen de kunst als tool in het bedrijf meer inzetten in andere domeinen, bv marketing. Ook hun kunstcollecties willen ze meer gebruiken als tool in het bedrijf.

De medewerkers bouwden drie balkvormige volumes die de drie thema’s rust, onrust en verandering voorstellen, als synthese van hun sessies met de kunstenaar.

Artikel HR Magazine 

 

Arteconomy trad op als bemiddelaar tussen de kunstenaar en het bedrijf en als procescoach van het project.