Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

 

Opdracht

Het werk 22.03.2016 ontstaat met en door het personeel van de luchthaven. Bedenkingen, reflecties, tekens, ... n.a.v. de terreuraanslag op de luchthaven van Zaventem in maart 2016 worden genoteerd. Deze groeien uiteindelijk uit tot één beeld.

 

 

Resultaat

Via deze workshop worden de werknemers van de luchthaven gestimuleerd hun ervaringen betreffende dit trauma van 22 maart 2016 vorm te geven. Het is de bedoeling dat de stress van de job en van thuis opzij worden gezet zodat het hoofd leeg gemaakt kan worden en bepaalde gevoelens een plaats kunnen krijgen. er Er ontstaat een geheel en het groeit via individuele gedachten en gesprekken met mekaar. Het denken vindt zijn weg via eenvoudige tekeningen, collages, teksten, … die als één verzameling bij elkaar gebracht worden. De aparte tekeningen, teksten… tonen een individueel beeld, maar samen vormen ze één installatie! Dit eindresultaat krijgt een plek in de burelen van de luchthaven.

Deze samenwerking creëerde een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van verschillende afdelingen/bedrijven én een collectieve actiegerichtheid naar éénzelfde doel nl de verwerking van het trauma.

Deze workshop werd opgezet ism Feel Good van Brussels Airport Company.

Arteconomy trad op als bemiddelaar tussen de kunstenaar en Brussels Airport Company - HerculesTrophy en als procescoach van de workshop