Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

© Kris vleeschouwer 1-2

"Samenwerking met de kunstenaar is de rode loper voor innovatie."

Philip Maertens, Vice-president Siemens, director Automation and Drives 

 

Kunstenaar Kris Vleeschouwer zocht de hulp van het bedrijf Siemens om de nodige technologie te ontwikkelen voor een monumentaal kunstwerk voor de tentoonstelling Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 2005.

 

© Kris Vleeschouwer

Productie en impact project

Het kunstwerk Glass Works kwam tot stand door de vruchtbare samenwerking tussen de kunstenaar, die optrad als projectleider binnen het team van ingenieurs en productontwikkelaars van Siemens Automation and Drives en nog vier andere bedrijven.
Het project werkte motiverend bij de betrokken medewerkers en bevorderde de creativiteit en het probleemoplossend denken. Ze leerden omgaan met de non-paper-manier van werken van de kunstenaar. Ze gingen van start met 2 A4’tjes en niet met een vuistdik lastenboek zoals dat gewoonlijk gebeurt. De realisatie was een technologisch hoogstandje dat uitgebreide aandacht kreeg, zowel extern (pers) als intern.
Door deze samenwerking versterkte Siemens zijn profiel als innovatief bedrijf en engageerde het zich in een ruimere maatschappelijke context. Siemens trad niet op als sponsor van de kunstenaar maar als facilitator.
Kris Vleeschouwer ontving voor dit kunstwerk de Prijs Paleis voor Schone Kunsten Bovendien droeg het project bij tot zijn internationale doorbraak.

Persartikels:

Creativiteit en zakelijkheid vinden elkaar in bedrijfskunst, De Tijd.

Een innovatief huwelijk, Ondernemen VKW.

 

Arteconomy trad op als bemiddelaar tussen de kunstenaar en het bedrijf en als procescoach van het project.