Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

 

LUCA The School of Arts reikte de Ere-Master uit aan Julie Vandenbroucke, oprichtster van Arteconomy, tijdens de Showcase 2019 op woensdag 16 10 2019 in het Cultuurcentrum C-Mine Genk met als reden van toekenning:

 

‘Kunstenaars een ‘plek van uitzondering’ laten creëren waar talent ontbolstert en organisaties innoveren, dat doet Julie Vandenbroucke door kunst, creatieve industriën, wetenschap, technologie, economie en onderwijs met elkaar te verbinden en dit zonder de eigenheid van de kunsten uit het oog te verliezen'.

Els Opsomer, kunstenares en docent aan Luca, sprak de Laudatio uit.  Jan Cools, coördinator artistieke werking, voerde een gesprek met Julie en Simon Van Damme, Directeur Decaan, overhandigde de Eremaster.  

Voor de 4de maal reikt LUCA een eremaster uit. Voorgaanden waren: Jef Cornelies, VRT Producer, Paul B P, reciado, curator publieke programma’s Documenta 14 en Paul Koek, dramaturg

 

Deze video belicht het concrete project Hangar Krowd in de co-creatiehub Hangar K en het belang van de intermediair in deze projecten.

 

 

Unboxing
C-mine Genk, 15 t.e.m. 19 oktober 2019.

LUCA School of Arts neemt met al haar campussen een week de site C-mine Genk in voor een showcase van 15 tot en met 19 oktober 2019. Met 'Unboxing' pakt LUCA School of Arts letterlijk en figuurlijk uit met de beste realisaties van het afgelopen en de meest intrigerende projecten voor het komende jaar.