Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

© Sarah&Charles 1-2

"De kunst van het veranderen en kunst is veranderen; haal er een kunstenaar bij."

P. Bracke HR Magazine

 

© Sarah&Charles

 

Opdracht

De medewerkers van VDS Weaving bewuster laten omgaan met respect voor zichzelf, voor hun collega’s en voor hun omgeving.

 

bezoek kunstenaars Sarah&Charles aan VDS Weavingbespreking project kunstenaars Sarah&Charles en VDS Weaving bezoek project VDS Weaving door kunstenaars Sarah&Charles

© Sarah&Charles 1-2-3

Productie en resultaat

Het kunstenaarsduo Sarah&Charles stelden bij hun eerste bezoeken vast dat er weinig communicatie was tussen de medewerkers van het bedrijf en dat mensen weinig of geen voeling hadden met het eindresultaat van hun werk. Aanvankelijk wilden ze de onderlinge communicatie tussen de medewerkers stimuleren door een video te maken met individuele opnames van de werknemers die vertelden over iets dat hen raakt. Naarmate de kunstenaars meer voeling met het bedrijf kregen, ontstond een nieuw idee: ze zouden een buitenruimte aanleggen, een kleine ontmoetingstuin voor de werknemers. Daar kunnen de werknemers lunchen, even bijpraten, van de zon genieten en elkaar beter leren kennen, zodat respect voor elkaar mogelijk wordt. Het aanleggen van de tuin gebeurde in samenwerking met Benjamin Claeys.

Volledig concept

Artikel Nieuwsblad 

Artikel Ondernemen VKW

 

Arteconomy trad op als bemiddelaar tussen de kunstenaars en het bedrijf en als procescoach van het project.