Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

© Flanders Inshape 1-2

Sarah Bostoen, Compagnie Monica, choreografeerde haar inzichten uit het project OpenCareLab in de gloednieuwe choreografie Elena, oktober 2014. Hanne Schillemans danste.

 

© Sarah Bostoen

 

Concept

OpenCareLab zocht naar inspirerende prototypes voor een andere zorg. Het project OpenCareLab, georganiseerd door Flanders Inshape i.s.m. Designplatform Vlaanderen tracht een beeld te scheppen van hoe de brede zorgsector er in de toekomst 2020-2040 anders uit zou kunnen zien. Verschillende scenario's werden afgetoetst met een ruime groep van experts en ontwerpers uit verschillende disciplines.

Sarah Bostoen werkte mee als vrijwilliger samen met andere vrijwilligers uit verschillende invalshoeken in de care camps in het team CareLine. Dit inspireerde haar voor haar gloednieuwe choreografie Elena die haar indrukken uit het project weerspiegelde en die ze maakte in opdracht van Flanders Inshape.

De dansperformance maakte deel uit van Design Fusion 2014, de designsummit van Design Platform Vlaanderen, waar de resultaten van OpenCareLab aan het publiek werden voorgesteld.

 

Arteconomy selecteerde de choreografe en trad op als bemiddelaar en begeleider tussen Flanders Inshape en de kunstenaar.