Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
placeholder
placeholder

© Yves Coussement 2

Wat bezielt een bedrijf om met kunstenaars samen te werken? Wat komen kunstenaars er zoeken? Waarom dit bedrijf? Zijn ze gewone klanten of buitenbeentjes? Waar kan samenwerking toe leiden? Wat is de economische én artistieke meerwaarde?

Walk with me getuigt van de verrijkende kruisbestuiving tussen tal van kunstenaars, de ondernemer en de werknemers van Constructies Espeel.
Uiteindelijk leidt de alchemie van kunst en economie tot twee nieuwe start-ups nl. Essential nv en Arteconomy vzw. Maar er is meer. Samenwerken begint met twee. Na die stap ligt de weg open.

Engelstalige en Nederlandse versie.

 

© Yves Coussement

Video: Luigo Nono, de socialistisch geïnspireerde Italiaanse componist, creëerde La Fabbrica Illuminata in1964 als een ode aan de metaalarbeiders uit het Italiaanse Noorden. Dit hedendaags experimenteel werk werd slechts één keer in een bedrijf opgevoerd. In december 2005 liet Claire Roudenko-Bertin deze creatie uitvoeren voor de medewerkers van het metaalbedrijf Espeel Constructies Roeselare waarvan zij mede-eigenaar was van 'de ziel' van het bedrijf. Sopraan Anne Hey-Mi Shin vertolkte de originele versie en werd technisch bijgestaan door Arne Deforche van het Centre de Recherche et de Formation Musicales de Wallonie.