top of page

Georganiseerd toeval

Juwelen vertellen ons verhaal
 

In maart 2021 werden Victoria Tonu (Vika Tonu) en Koen Snoeckx samengebracht door het project “WeAr Design” (winnaar van een open call van het Europese Worth Partnership Project). Uit hun interactie is dit kunstwerk / deze juwelencollectie ontstaan met als titel ‘Organized Serendipity’ (georganiseerd toeval).

png's-51.png

De reis vanaf hier
 

Als iemand een deel van het kunstwerk in zijn bezit heeft, heeft die het waarschijnlijk ontvangen van iemand met wie hij/zij een bijzondere relatie heeft. Zodra iemand een van de sieraden ontvangt, is het geheel aan deze persoon om te beslissen wat hij/zij ermee doet. De eerste ontwerpen werden professioneel ontworpen en samengesteld door Vika Tonu. Echter zorgen de aard van de materialen en hun (magnetische) verbindingen ervoor dat het stuk kan evolueren en veranderen. 

Vanwege de symboliek achter dit kunstwerk vragen de makers aan de begunstigden om zich aan de achterliggende filosofie te houden. Wie een van de sieraden op een andere manier ontvangt dan rechtstreeks van Koen Snoeckx, vragen we om een kort bericht te sturen waarin staat wie hij of zij is. Dat kan via een van de contactgegevens die beschikbaar zijn op www.arteconomy.be of www.lusincus.be. Deze personen krijgen allemaal onze eeuwige dankbaarheid en we zijn benieuwd welke impactvolle ontmoetingen uit dit project kunnen voortkomen.

Blijf ons volgen voor updates en geniet van het georganiseerd toeval dat zich ontvouwt...

Tijdlijn

VOLHARDING

27 oktober 2022

“Volharding” uitgereikt aan Marjon Van Gelderen en Arnoud Grootenboer (voor hun pioniersrol in het samenwerken met kunstenaars en designers binnen de Nederlandse Politie).

ENERGIE ALS MEETEENHEID

13 mei 2022

“Energie als meeteenheid", overhandigd aan Sebastian Thies (voor zijn wonderbaarlijke samenwerkingen met kunstenaars bij Nat-2).

OrganizedSerendipity_Sebastian (11).JPG
Organised serendipity_Julie (4).jpg

PASSIE

22 december 2021

“Passie” overhandigd aan Julie Vandenbroucke (zij was om talloze redenen de inspiratie voor de initiële briefing in dit project).

VERTROUWEN

21 november 2021

“Vertrouwen” geschonken aan Antonio Labrador (ogenschijnlijk toevallig gekozen uit het publiek tijdens TEDxAntwerp)

 

TEDxAntwerp2021_HansStockmans194.jpg
Organised serendepity selectie-9.jpg

KLAAR EN VERPAKT

26 november 2021

Boekjes, verpakking, video en blogposts klaar. Met oneindige dank aan Marijke Beckers (Boundless Graphix)

OVERDRACHT

23 juni 2021

Persoonlijke ontmoeting met Vika Tonu voor de overdracht van de juwelen.
 

DSC_0613.JPG
ORGANISED SERENDIPITY-03.png

EERSTE PROTOTYPE

19 maart 2021

Hieruit ontstonden zoveel geweldige ontwerpen die onze bestemming wijzigden: laat ons niet één maar meerdere juwelen maken.

EERSTE KENNISMAKING

19 februari 2021

Soms heb je onmiddellijk een klik, zelfs ondanks de virtuele verbinding.

ORGANISED SERENDIPITY-04.png
bottom of page