top of page

Visie

We onderschrijven de overtuiging dat onze samenleving, economie en planeet kunnen gedijen als we ertoe in staat zijn om welzijn en betekenis op de voorgrond te plaatsen van ons beleid, economie en innovaties. En we zijn ervan overtuigd dat het internaliseren van artistieke praktijken dé manier is om dit te verwezenlijken.

Waarom artistieke praktijken internaliseren?

Onze eigen ervaring, evenals studies en inzichten van gerenommeerde organisaties en opiniemakers, bewijzen dat kunstenaars en artistieke processen het unieke vermogen hebben om de paradigmaverschuivingen en radicale innovaties teweeg te brengen die nodig zijn om professionals, bedrijven, organisaties en onze samenleving te laten floreren. Dat betekent: relevant en succesvol te blijven, vooral in tijden van onzekerheid, en om de ware duurzaamheid te bereiken die wij, onze toekomstige generaties en onze planeet verdienen.

Missie

Het is de missie van Arteconomy om artistieke praktijken in de hoofden, strategieën en dagelijkse werking te krijgen van zoveel mogelijk vernieuwers, bedrijven en organisaties. Met een proactieve focus op activiteiten in de Benelux en Europa en de bereidheid om onze invloed wereldwijd uit te breiden.

Strategie

Via tools, lezingen en workshops stelt Arteconomy bedrijfsleiders, beleidsmakers en vernieuwers in staat om te leren van kunstenaars en vice versa. Zo zorgt Arteconomy voor een laagdrempelige toegang
tot inspirerende en impactvolle kruisbestuivingen
. Zo positioneert Arteconomy zich als een vertrouwde
toegangspoort tot
diepgaande synergieën tussen de artistieke en andere sectoren.

bottom of page